dimecres, 8 de març del 2017

SITUACIONS D´ESCLAVITUT AL SEGLE XXI amb Rutines de Pensament

Por María Martín

Curs: 5è Primària












Continguts:
1. Conèixer la figura de Moisés.
2. Conèixer la història d l´alliberament del poble d´Israel de l´esclavitut dels egipcis.
3. Situacions en que necessitam que ens guiïn i ajudin.
4. Situacions actuals d´esclavitut.
5. Pacte/Aliança
6. Conductes que constrobueixen a  la pau i conductes que generen odi.
7. Normes de convivència (Els 10 Manaments).


Activitats:

  1. Visualizatció d´una pel.lícula de dibuixos de Moisés. Durada 45 min.
  2. Els he donat un foli que han dividit en 3 parts, a cada part han escrit : 3  idees, 2 preguntes, 1 metàfora. Els he repartit 3 posits de diferents colors i han fet aquesta rutina.
  3. Hem penjat tots els folis al suro de la classe i han anat sortint per llegir el que han escrit.  Ha estat molt interessant i han sorgit ideas realment bones.  Tot el que anava sortit jo ho relacionava amb els continguts que volia treballar. Ha estat una manera motivadora d´introduir tant el tema de Moisés como el de l´esclavitut.
  4. Els he passat una fotografia de diferents formes d´esclavitut, a continuació un foli que també han divit en 3 parts i on han escrit: VEO/ PIENSO/ ME PREGUNTO
  5. Hem tornat a penjar els folis al suro de la classe i  han tornat a  compartir amb els company el que han escrit.  Ha estat realment engrescador. 
  6. Entre tots hem relacionat la primera activitat amb la segona, i hem arribat a la conclusió que en l´actualitat encara hi ha diferents  formes d´esclavitut.  Els he mostrat la darrera imatge: “L´eclavitut del segle XXI”. Entre tots l´hem comentada, i en parelles han cercat sol.lucions.
  7. Entre tots hen fet unes normes de convivencia per la classe.





Valoració:

El que més m´ha sorprès és que hem arribat als continguts que jo volia treballar i sense explicar res, només amb les seves reflexions sobre les imatges que han vist, tan de la pel.lícula com de les fotografies.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.